Sunday, November 21, 2010

Khasiat Asam Jawa


Kata orang tua2 banyak khasiat asam jawa ni. Ketika zaman awal remaja dlu masa baru2 nak berjinak duk dapur, 'mokwe' (nenek aku) selalu berpesan jgn lupa letak air asam jawa dlm sambal 2. Aku tanya la knp xltk je sos tomato kan sama je? 'mokwe' aku ckp tak sama, rase dia lain. Air asam jawa lbh menyedapkan makanan lagipun zmn 'mokwe' muda2 mane ada sos tomato. Aaah btul jgk tu, patut la masakan dia sedap sampai sekarang ni :)

 Selain digunakan dalam masakan asam jawa ni boleh dijadikan penawar penyakit.
Antaranya :-
- hilangkan parut
- sakit tekak dan batuk
- meredakan demam panas
- surutkan bengkak
- merdukan suara
- kuruskan badan

Oleh sebab petua orang tua yang asam jawa banyak khasiatlah aku semakin yakin bahawa produk A's First Special Cleanser ini adalah selamat untuk digunakan. Yelah ikut petua 'mokwe' aku dlu asam jawa tu dibancuh dgn air sedikit kemudian basuh muka setiap pagi dan malam. Insyaallah ia boleh menanggalkan parut jerawat dan mengembalikan keseriaan wajah. Oleh sebab aku kesuntukkan masa maka aku lebih suka mengamalkan petua lama tetapi dengan cara yang baru iaitu menggunakan A's First Special Cleanser dan Alhamdulillah keberkesanan boleh dirasai sekarang walaupun 9 bulan aku menggunakannya dan baru botol yang ke3. A's First Special Cleanser juga sungguh menjimatkan wang dan masa di samping memperolehi hasil yang sama dengan petua orang dulu2 :)



Cuma RM 25-27 sebotol setiap orang mampu miliki kecantikan secara semulajadi....

Berminat bolehlah hubungi zuera di talian 0199323471 atau email zura8082@yahoo.com

Hujung bahagian kanan tulah 'mokwe' (nenek aku) bersama pak n mak sdara serta spupu2 ...banyak petua aku dapat dr beliau mengenai khasiat asam jawa..

2 comments:

armouris said...

lagi info tentang asam jawa di SIHAT SELALU - Asam Jawa : Kegunaan dan Khasiat

Apik Yeng said...

kalu untuk hilangkan parut yg melecur kt muka bley xgune pr0duk ni sis ?